Rólunk

A WOOD-2000 Kereskedelmi, Szolgáltató és Termelő Korlátolt Felelősségű Társaság 1994-ben családi vállalkozásként jött létre. Fő tevékenységünk az akkor működő dunántúli és borsodi mélyművelésű szénbányák működéséhez szükséges hengeres és fűrészelt bányászati faválasztékok biztosítása volt. A bányák bezárása miatt cégünk a kemény lombos fűrészipari alapanyagok feldolgozására fordított nagyobb hangsúlyt. 2011 évben fűrészüzemet épített Nagykállói telephelyén.

Fűrészáru termelésünk nagy része Nyugat-Európai kisebb része Kelet-Európai országok felhasználói felé irányul. Partnerei vagyunk fakereskedéssel, tovább feldolgozással foglalkozó vállalatoknak, valamint az állami erdőgazdaságok jelentős részének.

Napjainkban társaságunk jelentős termelői létszámot foglalkoztat. Saját fűrészüzemünk fafeldolgozó kapacitás cca. 7000-8000 m3 kemény lombos, fűrészipari alapanyag. Feldolgozott fő fafajok a tölgy, kőris, akác, csertölgy. A kereskedelmi tevékenység jelentős részét a hengeres faanyag választékok teszik ki, ezen belül kemény és lágy lombos fűrészrönk, rostfa és energetikai célú alapanyagok, melynek nagyságrendje az elmúlt években cca. 30000-50000m3.

Az akác választékok mennyisége évente eléri az 500 kamion mennyiséget. 2009 évben társaságunk FSC minősítést szerzett.

A közeljövőben fűrészáru termelésünk és akác hengeres oszlopválasztékok nagyságrendjének és feldolgozottságának növelésére törekszünk.

A gazdálkodást magas szakmai színvonal és stabil, jövedelmező üzletmenet jellemzi. Az eredményes gazdálkodás mellett megfelelünk a környezetvédelmi és egyéb társadalmi elvárásoknak.